Serfaus vs. Nederland en nog veel meer! Q&A! #20

Zoveel leuke spontane reacties, maar ook zoveel toffe vragen die ik nog wil beantwoorden! Hier volgt het antwoord op de vragen die jullie gesteld hebben! Alles over of ik mijn avontuur zou aanraden, de cultuur hier vs. die in Nederland en het antwoord op de vraag ‘mis ik Nederland?’  en nog veel meer, lees je hieronder!

Zou ik het aanraden om skiles te gaan geven?

Ja! Zeker weten! Maar natuurlijk wel als je wintersporten ook echt leuk vind. Het belangrijkste is dat je iets doet wat je leuk vind! Zelf vond ik het heel gaaf om mensen, en voornamelijk kinderen iets te leren. Dat wist ik al vanuit het geven van schaatsles. Daarnaast ben ik graag buiten en vind ik skiën ontzettend leuk. Dus dan is de keuze snel gemaakt. Sowieso raad ik het iedereen aan om op avontuur te gaan, ongeacht wat het is. Of het een half jaar op wereldreis zijn is, of au-pair zijn in het buitenland, of misschien juist wel een stage waarbij je gaat wonen in een andere stad in Nederland. Alles is mogelijk, zolang je jezelf er maar comfortabel bij voelt.

Zijn er veel verschillen tussen in Serfaus wonen en in Nederland wonen? 

Ja, zeker weten. Je zou misschien denken dat het een EU-land is, en er veel overeenkomsten zijn. Dat is ook wel zo, maar toch zijn er een aantal dingen nog net ietsje anders. Een daarvan is dat bijvoorbeeld de winkels hier op zondag aangepaste openingstijden hebben. Ik denk dat vele van ons in Nederland gewend zijn dat winkels gewoon open zijn. Daarnaast zie je heel veel van de inwoners zelf eigenlijk niet. Het dorp zelf bestaat namelijk helemaal niet uit zoveel inwoners. Ook moet je wel beetje bestand zijn tegen de grapjes die Oostenrijkers af en toe kunnen maken! En een tip van mij, groet de Oostenrijkers met hun eigen woorden, dat kunnen ze waarderen. Zeker als je er een langere tijd bent en ze je gaan herkennen! Wat die woorden zijn, dat laat ik een verassing 😉

Is ski’s kopen slim als je skiles gaat geven? Of is dat juist zonde?

Dat is een hele goede vraag, ik heb daar namelijk zelf ook een tijd mee rond gelopen. Als ik zelf op wintersport ben ski ik namelijk op goed stel race ski’s. En men zegt, je kan in principe overal op lesgeven. Het punt is alleen, de ene ski is veel stijver dan de andere ski. Dat heeft onder andere te maken met het type ski. Daarom heb ik een tweede paar ski’s erbij gekocht, voor het lesgeven. Een makkelijke wendbare ski, waarmee ik zowel heel de dag in pizzapunt kan staan zonder vermoeide benen te krijgen, als waarmee ik stevig door kan skiën en gevorderde les kan geven. En ja dat is inderdaad zonde. Daarom heb ik gekozen voor een iets minder duur model, maar wat toch aan mijn wensen voldeed. Dat ze nu na een heel seizoen er niet meer mooi uitzien, tja dat is helaas wel jammer, maar daarom heb ik mijn andere ski’s nog, waar ik in mijn vrije tijd op ski! Zelf vind ik het wel prettig om een eigen paar te hebben, en ik denk ook dat bij de meeste skischolen van je verwacht wordt dat je zelf materiaal meeneemt. Een tip, kijk nu aan het einde van het seizoen voor een paar ski’s. Alles gaat nu in de uitverkoop en dan kan je wellicht een mooi paar voor een goede prijs op de kop tikken!

Mis ik Nederland?

Lastige vraag, toch wel. Hier in Serfaus zijn is geweldig, echt. De natuur, de bergen, de rust, ik zou het voor geen goud willen missen. Maar wat het zo mooi maakt, is dat ik hier altijd geweest ben met mijn familie, de mensen die het dichts bij mij staan. En die zijn er nu niet, en dat is wat mist. En daarvoor zal ik terug naar Nederland moeten, want mijn familie en vrienden allemaal hierheen halen wordt lastig. Dus ik mis Nederland zelf niet specifiek, maar meer alles wat er in Nederland is!

En dan een vraag die ik voor jullie wil beantwoorden:

Hoe is het nu? Wat houd je op dit moment bezig?

Ik heb zojuist mijn laatste was gedraaid! Dus mijn hele kamer ruikt weer naar wasverzachter! Eergisteren heb ik mijn vriendinnetje Annelin moeten uitzwaaien. Zij ging helaas een week eerder dan ik naar huis, ivm met school. Dat zorgde voor een iets andere zaterdag dan normaal, want normaal brachten we die vaak samen door en nu opeens niet. Het zal wel stilletjes zijn ook komende week, vaak liep ik even bij haar binnen voor een praatje of een kopje thee na de les, en dat wordt lastig deze week! Maar desondanks kijk ik terug op een stel fantastische weken, vol met mooie herinneringen. En wat hebben we genoten, van de sneeuw, het mooie weer en de feestjes! Vandaag was even doorbijten, maar ook daar komen we weer overheen! Morgen begint mijn eigen laatste week! Spannend! Hopelijk wordt het nog een mooie week met veel zon! Straks mijn kleding weer klaarleggen en dan nog één week voll gasssss!

Geniet van het paasweekend & tot snel!

Liefs,

Chantal

6 Comments

 1. Veel plezier je laatste week. Ik heb genoten van je stukjes. En heb je daardoor een beetje leren kennen.
  Groetjes Karin

 2. Nou Chantal, geniet van je laatste week, en van een supergave periode van je leven.wat je ook op je pad gaat doen, dit vergeet je nooit meer.
  Groet Joke Heyer

 3. Geniet nog van je laatse week Chantal
  Deze ervaring nemen ze niet meer van je af.
  Het was leuk al je blogs te lezen tot gauw.

 4. Hoi Chantal wat een leuk verhaal weer ,veel plezier nog de laatste week
  geniet er van, doe iedereen de groeten in ons serfaus .
  Tot gouw weer thuis en van de zomer ,weer terug naar serfaus.

 5. Hoi Chantal
  Het laatste berichtje, in je blog, en dan weer thuis. Niet alleen jij, maar ook wij zijn blij om je weer thuis te zien. We hebben genoten van je verhaaltjes, dat zullen wij missen. Nog 1 weekje, en dan zit je weer in het vliegtuig. Ik denk dat je alles zo goed mogelijk in je gedachten probeer te onthouden, wat je allemaal hebt meegemaakt. Vanavond bij je ouders wezen eten, ook weer gezellig. Wij hopen dat je een laatste fijne week beleefd, met je kindjes, en tot gauw. Liefs Opa en Oma.

 6. Hoi hoi Chantal…. Pfff het gaat nu echt opschieten! Super te lezen weer je blog. Wat zal jij Serfaus gaan missen…. maar wij vinden het wel weer fijn dat je naar huis komt! Genoten heb je wel….. dat is een ding dat zeker is. Succes nog je laatste weekje lesgeven enne tot snel! Liefs; mama

Comments are closed.