Nog 42 dagen!

Bijna twee maanden geleden schreef ik over mijn nieuwe uitdaging, het lopen van een halve marathon! Hoe gaat het tot nu toe? Ben ik er al van afgestapt? Lees snel verder!

Nog 42 dagen tot D-day.

Training
Hoe gaat het? Goed! Toen ik de uitdaging aanging, stond de vakantie voor de deur. Dat vond ik wat spannend, aangezien ik in de bergen het lastig vind om echt flinke kilometers te maken. Echter, heb ik laatst een paar trailschoenen erbij gekocht. Daarmee heb ik in mijn vakantie ook onverhard getraind! Dat viel in de smaak en smaakt dan ook zeker naar meer! Na mijn vakantie, eind augustus, bleef het mooi weer. In de weekenden probeer ik duurloopjes te doen en doorweeks maak ik wat korte kilometers. Waar ik voorheen moeite had met 10+ kilometers maken, gaat dat nu heel relaxed. Wel op een slakkentempo, maar hè, ik maak ze wel 😛

Wedstrijden
Ik zou mezelf niet zijn als ik me tussendoor niet een extra uitdaging oplegde. Zo liep ik in september een 10km in Hellevoetsluis, tijdens de vestingloop. Een compleet coronaproef evenement en super geregeld. Niet de horde lopers en rijen, maar in je eentje het parcours afleggen. Eerste medaille van het jaar is binnen.


Ook schreef ik me in voor de Dam tot Damloop, virtueel! Iets te vroeg eigenlijk op de planning, om een 16 km te lopen. Maar, wel een 0-punt om te zien of ik überhaupt het in de benen heb om zover te gaan. En jawel, vorige week, 20 september, maakte ik een rondje van 16,3 kilometer door de polder! Ook supporters ontbraken niet, mijn vaste clubje fietste mee vanaf de 5 kilometer, inclusief muziek! 16km in de pocket, dat geeft vertrouwen.

En nu?
Nu trainen we gestaag door. De komende weken wil ik proberen om 3 keer per week te rennen. Maar naast nog 2 keer dansen en een avond schaatstraining geven, zal dat een uitdaging worden. Ik wil m’n lichaam ook niet overbelasten.
Ook zal het weer mee gaan spelen. Tot nu toe is het prachtig weer geweest en ondanks dat ik al eerder in de regen liep, zal ik er wel even doorheen moeten bijten. Uiteindelijk heb ik het plan om tot 18 km te trainen. En dan gaan de laatste 3 op principe.

Hoogtepuntjes!
Ondanks dat corona door heel veel dingen een streep heeft gezet, zijn er ook positieve dingen te melden. Hieronder een mooi lijstje!

 • 267 km dit jaar! Nooit eerder liep ik in een jaar meer dan 220km!
 • Over de 10 km heen; voor het eerst liep ik verder en zit ik nu op 16km
 • Op het gemak; geen wedstrijden, niet snel hoeven te lopen zorgt voor meer rust en plezier tijdens het lopen.
 • Dam tot Damloop: Al jaren stond deze op het lijstje om te lopen maar paste het nooit in de planning in september. Nu liep ik hem thuis
 • Doortrainen: Mijn trainingspiek lag altijd in mei. Nu train ik al het hele jaar door stabiel

Het zorgt dus ook voor goede dingen 🙂 Laten we kijken naar wat wel kan, in plaats van wat niet kan! Het feestje (zonder geluid en muziek en mensen) begint bij jezelf!

Tot snel!

Liefs,

Chantal

1 Comments

 1. Hè Chantal,
  Super hoor,om je zelf dit doel te stellen.Zeker nu in deze,lijkt het aftellende tijd tot het voorbij is,Iets om voor te gaan,om mee bezig te zijn,je voor op te laden,naar het einddoel.Helemaal als straks het moet gaan gebeuren,
  Maar dan heb je het wel mooi in je zak,en het toch maar gedaan.
  Ik volg je en twijfel niet aan het eindresultaat,ook al kost het je nog best veel inspanning,dat vergeet ik niet.
  GA ERVOOR

Comments are closed.