Nieuwe uitdaging!

Meestal schrijven mensen dat, als ze een nieuwe baan hebben gevonden. Dat is niet het geval. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet vies ben van een beetje uitdaging… Welke is het deze keer? Lees snel verder!

Ik heb altijd geroepen ‘ik ga nooit een marathon’ lopen. Gelukkig maak ik dat nog steeds waar. Althans, voor de helft. Afgelopen week schreef ik me namelijk in voor de halve marathon van Gouda. Jup. 21,1 km hardlopen. Het is wat.

‘Voel je je eigen wel helemaal lekker?!’ is wat ik me vaak heb afgevraagd. Aan de ene kant leek het me logisch om me voor de 10km in te schrijven. Dat is veilig en die afstand heb ik inmiddels al een paar keer gelopen. Maar de drang om verder te kunnen is er al even, daar heb ik ook al vaker over geschreven. Dat lukte me alleen nog niet…. Mijn meest verre afstand is nu 11 km. En daarom dacht ik, waarom ook niet? Een soort stok achter de deur, om eindelijk het trainen in het najaar echt door te pakken! Laten we eens kijken of mijn lichaam ook dit aankan!

21,1 km. Heel wat. Vind ik zelf ook, maar ik heb wel hoop! Hoe gaat het trainen tot nu toe? Door corona zijn er dit jaar nog amper loop-events geweest. Pushen voor een snelle tijd hoefde dit jaar dus niet, en daarmee loop ik mijn duurloopjes veel relaxter. Ik loop daardoor ook makkelijker merk ik. En ik ben een beetje van mijn ‘snelle tijd trainingen-gepush’ af. De druk is minder hoog. Ik voel me fijn daarbij, lekker vogeltjes kijken onderweg 🙂 En daarom heb ik hoop.

De komende weken ga ik lekker relaxt trainen, kilometers maken en genieten van de natuur. Voor degene die alvast wat leedvermaak in de agenda willen zetten: 8 november is D-Day. Waarschijnlijk ga ik helemaal stuk, maar kan ik na 2,5 uur wel zeggen dat ik het gehaald heb. Ik kan steun goed gebruiken dus als je me wil komen aanmoedigen, wees welkom, daar word ik heel blij van!

Ik ben nog wel op zoek naar tips voor eten tijdens een duurloop. Ik heb nog 0 ervaring met gelletjes etc. Dus heb je tips, wanneer, na hoeveel km, wat en hoeveel te gebruiken, laat het me weten!

Ik houd jullie op de hoogte! Waar Corona Slimme Lockdown wel niet goed voor is! Niet alleen negatieve dingen, maar dus ook positieve dingen. Ik heb zin om deze uitdaging aan te gaan, het zal best even afzien worden en alvast sorry naar mijn vrienden toe, als ik weer eens een avondje afhaaks ben omdat ik de volgende dag wil trainen. Maar het is voor de greater-good zullen we dan maar zeggen 😉

Liefs,

Chantal

2 Comments

 1. Hoi Chantal
  Ik ben een collega van je moeder en kreeg je uitdaging van haar door.
  Wat super goed van je joh,wat een uitdaging, doe het je niet na.
  Doelen navolgen geeft voldoening wel fijn dat je daar een bepaald ritme van rust in heb gevonden tijdens de corona tijd met trainen.
  Nogmaals heel veel succes,het gaat je zeker lukken met zo’n positieve instelling
  Succes en ik ga je volgen.
  Groetjes Heidi Stolk

Comments are closed.