Ik ga skiles geven! – Blog #2

Het hoge woord is eruit! Komend seizoen sta ik in het felbegeerde rode skileraren-pak te schitteren op de Oostenrijkse piste! Ik had oprecht niet verwacht dat het allemaal zo snel geregeld zou zijn, maar niets is minder waar! Dat betekent dat ik vanaf eind november tot half april te vinden ben in de Oostenrijkse Alpen. Klik hieronder om verder te lezen over dit fantastische avontuur!

Als klein meisje heb ik leren skiën in Oostenrijk, in Fiss. Mijn ouders namen me ieder jaar mee op wintersport, en dat heeft ervoor gezorgd dat de liefde voor de Alpen, maar ook zeker de liefde voor de winter, diep geworteld is. Elk jaar stond ik dus oog in oog met mijn voorbeelden, de mannen en vrouwen in het rode skipak. Ook toen ik geen skiles meer kreeg, bleef ik opkijken naar die eenheid, die zich feilloos over de piste bewoog. Dat wilde ik ook!

Ieder jaar, als ik met mijn ouders meeging op wintersport, liet ik het wel een keer vallen: ‘ik wil ook skilerares worden’. Maar tot noch toe was het moment niet geschikt. Na het VWO lag het voor mij voor de hand om gelijk te gaan studeren, aangezien ik nog kon genieten van de studiefinanciering. Het nemen van een tussenjaar was dan ook niet aan de orde. Tot nu! In mijn motivatie heb ik het al uitgebreid verteld, maar ik heb ervoor gekozen om niet aansluitend een master te volgen na mijn bachelor. Ik ben gaan kijken naar andere opties, waaronder ook de optie om naar het buitenland te vertrekken. Backpacken was voor mij nog net een stap te ver, maar waarom dan niet naar mijn geliefde Oostenrijk? Yes, ik ga mijn meisjesdroom achterna, ik word skilerares!

Zo, dan heb je die knoop doorgehakt. En dan? Om skiles in Oostenrijk te mogen geven, moet je een officieel diploma halen, ook wel de ‘Anwärter’ genoemd. Dit wist ik gelukkig al. Ook wist ik al dat er heel veel organisaties zijn die deze opleiding aanbieden. Ik heb bij één van de organisaties, Snowlife, een introductiedag gevolgd. Tijdens deze dag heb ik uitgebreid informatie gekregen van de opleiding, en heb ik zelf nog 2 uur op ski’s gestaan om te proeven van de examenonderdelen van de opleiding. Het was een super mooie en leerzame dag!

Uiteindelijk heb ik dan ook voor Snowlife gekozen en heb ik me ingeschreven. Ik had niet verwacht dat alles zo snel geregeld was! In principe krijg je een skischool toegekend, maar het is ook mogelijk om zelf een skischool te regelen. Dit laatste is mij gelukt! Ik ga terug naar de plek waar mijn hart ligt, ik ga naar Serfaus!

Eindelijk kan ik mijn enthousiasme voor dit avontuur met jullie delen nu het definitief vast staat dat ik ga! In de komende maanden ga ik mij voorbereiden op mijn avontuur in Oostenrijk en ik zal dan ook regelmatig een artikel schrijven over deze voorbereiding. Al mijn blogs over dit avontuur komen onder te staan onder ‘Road to Austria’.

Liefs,

Chantal

5 Comments

 1. Hey Chantal, wat super cool! Groot gelijk. All your dreams can come true, if you have the courage to pursue them. Succes met de voorbereidingen en k ga je zeker volgen. Gr Trudy

 2. He Chan…
  Natuurlijk wist ik al van je plannen… Leuk om het zo terug te lezen!! Natuurlijk ga ik/wij je ook volgen!! Volg je hart dan komt het zeker goed! Liefs: Je Moeder

 3. Hoi Chantal,

  Geweldig. Volgde de enthousiaste verhalen van je moeder, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.
  Veel succes en geniet ervan.
  Lia. ( collega van je ma )

 4. Hoi chantal ik had het al gehoord van je moeder vind het echt super dat je dit gaat doen je hebt gelijk je moet je dromen waar maken ik hoop echt dat je een super tijd gaat krijgen daar naar dat zal vast wel ik ga je volgen

Comments are closed.