Het is zover! #19

Chantal, groepje 9. Kijk, daar hangt mijn lijstje met startnummers op het bord aangeplakt. Ik haal het eraf en kijk naar de nummers. Dan loop ik naar het rek toe en zoek ik mijn startnummers bij elkaar. Nog een keer check ik de namen op mijn lijstje en kijk ik of ik alle startnummers heb. Langzaam loop ik het hok uit en kijk ik de piste over. En eigenlijk wil ik er niet aan denken, maar de gedachte komt toch weer mijn hoofd binnen. Hierna nog maar 3 keer zo’n vrijdag, gaat er door mijn hoofd heen. Nog maar 3 keer de vrijdag van het afskiën.

Je leest het goed. Aan ieder avontuur komt een einde, en zo ook aan het mijne. Ik heb nog drie werkweken voor me liggen, en dan wordt het tijd om mijn koffer te pakken. De vraag is en blijft natuurlijk of er deze drie weken nog werk is, daarover zo meer. Maar één ding staat in ieder geval vast. En dat is dat ik op 9 april mijn ski-voetjes weer op Nederlandse bodem ga neerzetten. Ik kom naar huis!

Opeens is het dan half maart. Vreemd eigenlijk, want het voelt nog steeds zo normaal om elke dag in de sneeuw te staan, dat je amper doorhebt dat het eigenlijk tijd is voor het voorjaar. Door de sneeuw heb ik dat nauwelijks door. En ja, die sneeuw die ligt er nog steeds! Er is namelijk in januari en februari zoveel sneeuw gevallen, dat we daar nu nog plezier van hebben. Toch merk je langzaam wel dat het voorjaar komt, vooral in het dorp. De temperatuur werd afgelopen week hoger, en kwam boven nul. Dat zorgde ervoor dat de sneeuw in het dorp grotendeels is weggesmolten. Ik kon dan ook afgelopen week heerlijk iedere ochtend in m’n soft gel jas naar buiten om broodjes te halen, zonder het koud te hebben! Genieten!

Maar door die extreme weersomstandigheden, van ontzettend koud naar opeens boven nul, hebben we ook te maken gekregen met andere ‘problemen’. Voor wie ooit nog denkt dat je alleen afgesloten kan raken van de buitenwereld door extreme sneeuwval, oftewel ingesneeuwd zijn, heeft het mis. Aardverschuivingen door dooi is namelijk ook en optie, en dat is wat hier momenteel gaande is! De toegangsweg naar Serfaus en Fiss is geblokkeerd door rotsblokken die naar beneden zijn gekomen. Deze weg is nu afgesloten voor alle verkeer, aangezien ze eerst de rotswand moeten herstellen en om eventueel herhalen te voorkomen. Een dag lang kon er geen verkeer naar boven of beneden. Inmiddels is er een noodweg aangelegd, die maar door enkele voertuigen bereden mag worden.

Ik ben gelijk naar de winkel gegaan toen ik dit hoorde, want tja, geen weg betekent ook geen vrachtverkeer of bevoorrading. Ik kan gelukkig nu even vooruit. Maar denk ook eens aan alle mensen die voor komende week hun wintersport hadden gepland. Het is dus maar de vraag in hoeverre alle mensen die geboekt hebben, gaan komen. Dat betekent voor mij dus ook dat er kans is dat er geen werk gaat zijn. Maar, we gaan uit van het positieve. Ik ben al ingedeeld, dus ik heb in ieder geval voor komende week goede hoop!

Ik heb ontzettend veel zin in de komende drie weken! Als ze gaan zoals deze week, dan vliegen ze wel echt voorbij. Maar dat is niet erg. Ik heb het hier echt naar mijn zin en geniet nog steeds van het leven in de bergen en de gezellige tijd met de mensen hier om me heen, maar thuis gaat het straks ook weer fijn zijn!

Geniet van het weekend & tot snel!

Liefs,

Chantal

5 Comments

 1. Weer een leuk stukje. Is journalistiek niet wat voor jouw?
  Nog veel plezier de komende ( hoop ik voor je) drie weken.
  Groetjes Karin

 2. Hoi Chantal,
  Gaaf weer te lezen… vorige keer konden we onderwerpen aan de orde stellen. Veel mensen stellen mij de vraag: En wat als ze weer thuis is?? Misschien kan je daar iets over vertellen. Evt. toekomstplannen en is dit avontuur voor herhaling vatbaar? Tot horens, apps, schrijfs of mails!
  Liefs: Mama enne… zeker nog ff blijven genieten!

 3. Hoi Chantal
  Zeker nog even genieten van deze laatste weken.
  En ja wat je ma ook schreef ben je er al uit wat je gaat doen.
  Tot gauw maar weer.

  Grt louise

 4. Hier een berichtje van Opa zoals Oma je heb gemeld. Leuk dat je goed naar je zin heeft al duurt het nog even voor wij je weer zien. Je fiets staat hier op je te wachten en ik zal de banden oppompen in April . Leuk dat er nog zoveel sneeuw ligt ook wordt het weer kouder want ik kijk elke dag hoe het weer bij jullie is . Leuk dat je fijne reacties krijgt van die leerlingen als ze afskieen Hier wordt het dit weekeind ook weer koud ze geven ongeveer 5 graden vorst en sneeuw op . Heel veel groeten en kussen van ons.

 5. hoi Chantal
  wat een leuk verhaal weer .. wat zijn we trots hoe jij het doet daar in ons serfaus
  geniet nog lekker van de 3 weken want voor je het weet is het voorbij
  leuk om te horen dat er mensen zijn die wederom van jou les willen krijgen

  veel liefs papa

Comments are closed.