Madeira Deel 3: Funchal – #37

Een prachtig klein centrum, zo zou ik Funchal willen omschrijven. De eerste dag gingen we met de bus naar het centrum van Madeira. Funchal is de grootste ‘stad’. Enorm uitgestrekt, maar eigenlijk qua centrum niet heel groot. Wat je echt MOET bezoeken? Dat lees je hieronder!

Het centrum van Funchal bestaat eigenlijk uit drie delen. Het nieuwe centrum, oude centrum en de haven. Alles te voet goed te doen. Op de scheiding van nieuw en oud, komen alle buslijnen samen, dus makkelijk wanneer je moet uitstappen. Onze eerste dag hebben voornamelijk lekker rondgewandeld. We zijn door het oude centrum gelopen, een stukje omhoog, richting een uitkijkpunt bij het fort. Hier hadden we prachtig uitzicht over zee.

Het leuke aan het oude centrum zijn de deurtjes. Heel veel deurtjes zijn beschilderd, met plaatjes, patronen en allerlei verschillende kleuren. Dat zorgt voor een warm en vrolijk geheel. Ook heb je schattige kleine straatjes waar je kan eten. Midden in het oude centrum bevindt zich een oud plein, met een mega boom (als je denkt wow een mega boom op een plein, dan ben je er). Daar kun je ‘s avonds heerlijk buiten eten met een gemoedelijke sfeer. Bij Banana’s (zo heet het restaurantje) vindt je ook regelmatig live muziek! Enorm leuk!

Vanuit het oude centrum, zijn we doorgelopen naar links (op de plattegrond) naar het nieuwe centrum. Onderweg stonden we opeens bij een gebouw wat naar vis rook. Dat bleek de lokale markthal (Mercado dos Lavradores) te zijn, waar dagelijks vis en fruit verhandeld wordt. Een kleurrijke toestand, wat ondanks de drukte, heel gemoedelijk aanvoelde! Echt de moeite waard om te bezoeken en volledig gratis, tenzij je natuurlijk wat lekkers mee naar huis neemt! Tip. Bekijk even wanneer er markt is, anders sta je er voor niets. Wij waren er op vrijdag.

[envira-gallery id=”44360″]

Maar daar kregen we uiteraard ook trek van. In de markthal kun je ook eten, bij hele kleine restaurantjes binnenin. Wij kozen er echter voor om net iets erbuiten te eten, bij the Snug. Een modern en hip tentje, waar je kwalitatief heel goed kan eten. Ook kan je er lekkere verse sapjes drinken. Modern en fris ingericht, heerlijk om even bij te komen van de drukte en warmte buiten.

Na nog wat rond gelopen te hebben in het nieuwe deel, waar je wat meer toeristische terrassen hebt, vertrokken we weer richting de bus. Ook een aanrader. De buslijnen zijn goed geregeld. Vanaf ons hotel, maar eigenlijk vanaf iedere wijk in Funchal en Monte, kun je gemakkelijk de bus pakken. Je kan voordelige dagkaartjes kopen voor €5,- waarmee je 24 uur kan reizen, of een soort strippenkaart je die elke keer oplaat. Een losje enkele reis (hoe ver je ook reist), kost €1,95 tot €2,20. Auto huren kan uiteraard ook, maar wij hebben hem eigenlijk niet gemist. Het is vrij stijl rijden en voor een eerste keer, is het een aanrader om dat eerst eens te aanschouwen.

Wij genoten die middag lekker van het zwembad, jij van de foto’s hoop ik!

Groetjes en tot de volgende!

To be continued

Chantal

2 Comments

 1. Hoi Chantal,

  Via een kennis bij deze blog gekomen, en wat een leuke blog zeg! Ik en mijn vrouw gaan volgende week naar Fuchal, en heb ontzettend genoten van jouw aanraders. Gaan wij zeker gebruik van maken.

  Groetjes,

  Michael

  1. Hi Michael!

   Leuk om te horen! Er komen nog meer tips aan en ik heb je er ook een aantal gemaild nog. En bezoek camara de lobos! Een prachtig klein vissersdorpje, goed te doen als je de yellow bus pakt (hop on hop off) en dan zijn er verschillende tickets te koop. Beetje handig uitzoeken maar dan kan je ze 48 uur gebruiken als je het combineert met cabo de girao!

   Enjoy!

Comments are closed.