De mooiste! #31

Wat was het afgelopen week mooi weer! Vorig weekend liep ik heerlijk met m’n jas open in Amsterdam om te winkelen, maar is het bewolkt, maar gelukkig wel droog. Voor de komende week zie ik alleen maar regen op de voorspelling staan. Jammer, maar laten we niet vergeten dat het pas maart is. Hoe zomers het ook leek, het voorjaar moet nog beginnen. Daarmee begint ook het aftellen naar ‘de mooiste’! Welke? Lees verder!

Voor mijn gevoel is het winterseizoen al even voorbij. Dat komt deels omdat mijn eigen wintersport alweer een maand geleden afliep, maar ook omdat ik al flink wat kilometers op de teller heb staan. Vorig jaar begon ik pas in april weer met trainen, toen ik terug kwam vanuit Serfaus. Vandaar dat dat beeld vertekend is. Ik kwam toen een dag na ‘de mooiste’ terug. Daar baalde ik van, want ondanks dat meedoen echt geen optie was, had ik wel aanwezig willen zijn als toeschouwer. Daarom heb ik in december gelijk de knoop doorgehakt. Dit jaar ben ik niet aanwezig, ik loop ook mee met ‘de mooiste’. Of naja, een stukje dan. De 1/4 marathon van Rotterdam is voor nu meer dan enthousiast genoeg!

Waarom geen hele marathon?
Mijn meest verre afstand die ik ooit eerder gelopen heb, is dezelfde afstand. Één keer eerder liep ik ook de kwart van 010, en daarvoor heb ik dezelfde afstand één keer proef gelopen. Verder heb ik nooit meer die afstand aangeraakt! Wel liep ik meerdere keren 7,5 en 8. Maar ook dat was nog niet echt mijn ding. Voor nu is gewend raken aan een 10+ km ambitieus genoeg.

Waarom Rotterdam?
De mooiste! Zo wordt hij de laatste jaren ook wel genoemd. Ik weet niet zo goed, de eerste keer dat ik hem liep, was het vooral omdat de stad redelijk dicht bij huis is. Tijdens die loop (twee jaar terug) heb ik ook meer respect gekregen voor de stad. Vroeger vond ik de nieuwigheid van de gebouwen niets, normaliter ben ik meer van de oude gebouwen in een stad. Echter, als je midden over de straten door Rotterdam mag lopen, zie je de stad van een heel ander perspectief! En dat was zo mooi! Ik ben de stad steeds leuker gaan vinden en ik kom er graag. Mede daarom wil ik nu weer in Rotterdam lopen. Ook het parcours is mooi uitgezet en overal langs de kanten staan mensen je aan te moedigen. Dat is echt hartverwarmend en kenmerkend voor Rotterdam, vind ik dan!

Hoe gaat de training?
Beter dan de vorige keer. Twee jaar geleden heb ik in 12 trainingen naar de 10,5 km getraind. Dat was achteraf niet heel handig. Dit keer heb ik meer de tijd genomen, omdat ik minder vaak per week kan lopen dan toen. Wonder boven wonder, kon ik in januari tijdens één van mijn eerste trainingen er gelijk al 7 km uitstampen. Dat gaf hoop! Ik denk ook dat het komt doordat ik in de tussentijd wel ben blijven lopen, ook al waren het korte afstanden. Die basis houd je dan blijkbaar toch vast! Qua tempo wil het nog niet echt, maar voor mij is uitlopen het belangrijkst! Ik probeer nu twee keer per week te lopen, waarbij ik één keer een duurloop doe en de andere keer een tempo of interval training. En guess what, vandaag liep ik in m’n duurloop 10,6 km! Rotterdam, here I come!

Er staan nog veel meer leuke dingen op de planning, maar daarover later meer. Ik ben de maand maart goed gestart vandaag in ieder geval.

Welke runs ga jij lopen dit jaar? Inspiratie is altijd welkom! Welke vindt jij de mooiste?

Liefs,

Chantal

1 Comments

Comments are closed.