Daar ben ik weer! – #25

Wat gaat de tijd snel. Lang was het stil op mijn blog, maar daar ben ik weer! Afgelopen tijd is er een hoop veranderd, veel nagedacht en gebeurd. Van veel mensen heb ik naar aanleiding van mijn avontuur in Oostenrijk de vraag gekregen wat ik ging doen. Ging ik weer terug komend seizoen? Wat werden de plannen? Ging ik weer in in Nederland aan de slag of verkoos ik Oostenrijk als mijn nieuwe thuis?  Ook ik heb goed na moeten denken over al deze vragen, want tja, overal valt wel iets voor te zeggen. Maar ik ben eruit & hieronder lees je wat het geworden is!

Ik blijf in Nederland dit jaar! Zo, dat hoge woord is eruit. Nadat ik terug kwam uit Oostenrijk hoopte ik te weten wat ik wilde gaan doen. Maar dat viel enigzins tegen, in plaats van een keuze te kunnen maken was de berg met opties alleen nog maar groter geworden. Ik had een fantastische tijd gehad in de sneeuw, daar heeft het zeker niet aan gelegen. Alles wat ik daar heb geleerd, neemt niemand me meer af. Het was dan ook zeker aantrekkelijk om in december weer m’n spullen te pakken en nog een seizoen te gaan draaien. Maar laten we eens eerlijk zijn (voor de wintersporters onder ons), het was een bizar seizoen, met zoveel sneeuw, zulke kou maar vooral fantastisch goede omstandigheden. Hoe groot is de kans, gezien afgelopen jaren die heel warm waren, dat het dit seizoen weer zo zou worden?

Daarnaast was het niet altijd feest. Ik ben twee weken lang goed ziek geweest. Daarnaast mis je een hoop van wat er thuis gebeurd. Je familie en vrienden, alles gaat door met het leven en toen ik weg was mis je toch dingen die gebeuren. Denk daarbij aan feestdagen, verjaardagen etc. Op dat gebied ligt mijn leven hier. Kiezen tussen twee liefdes, zo noem ik het. Kiezen tussen alles wat je hier in Nederland hebt opgebouwd en het avontuur in de bergen vol uitdaging op ski’s. Wilde ik nog een keer alles achterlaten?

Uiteindelijk heb ik gekozen voor Nederland. Ik was er voor mezelf nog niet helemaal uit, maar ben hier langzaam rond gaan kijken op de arbeidsmarkt. Wellicht zat er iets tussen waar ik ook hier in Nederland mijn uitdaging in zag. En dat gebeurde. Eerlijk is eerlijk, skiles geven is toch voornamelijk seizoenswerk en het biedt ondanks de leuke tijd, geen zekerheid. Na goed nagedacht te hebben hakte ik de knoop door.

Dus ik ben nu lekker thuis! Afgelopen zomervakantie ben ik nog wel terug geweest naar Serfaus, om lekker zelf vakantie te vieren. Meer daarover volgt later nog :). Ik zal de sneeuw, de kids, m’n groepjes en de natuur erg gaan missen. Maar gelukkig heb ik hier een hele leuke vriend, een lieve familie en een heel stel toffe vrienden die ik stuk voor stuk niet nog een keer zo lang wil missen. Mijn liefde voor de sneeuw blijft, maar voor nu is mijn leven waaraan ik verder wil bouwen hier!

Dus nee, studeren gaan we voorlopig niet. Ik wil eerst werken aan een stukje ervaring om te kijken wat ik echt leuk vind. Ik ben sinds twee weken begonnen aan hele leuke afwisselende en uitdagende baan. Naast dat ik me daarop ga storten de komende tijd, ben ik ook nog steeds actief met m’n Nikon. De foto’s die je wellicht gezien hebt boven aan de begin pagina, zijn allemaal zelf geschoten! Hieronder zie je één van de foto’s waar ik het meest trots op ben! Ook het sporten speelt nog steeds een belangrijke rol, ik dans inmiddels alweer en aan het eind van de maand beginnen de schaatstrainingen weer.

Allemaal leuke vooruitzichten! Ook heb ik weer heel veel inspiratie voor het schrijven, dus er komen weer blogs aan!

It’s good to be back!

Liefs,

Chantal

2 Comments

 1. Hoi Chantal

  Wat schrijf je weer leuk zeg!
  Fijn dat je er uit ben en een weloverwogen keus heb kunnen maken.
  Van je moeder hoorde ik al over je nieuwe baan.
  Heel veel succes met alles hoor!
  Groetjes van Heidi, een collega van je moeder

Comments are closed.