Zürich – #30

Zelf heb ik 4,5 maand in Oostenrijk gezeten, laatst is mijn beste vriendin verhuist naar Zwitersland. Waarschijnlijk heb je nu een plaatje van sneeuw en bergen voor je, met mensen die aan het skiën, snowboarden of wandelen zijn. Heel leuk en gezellig, maar dan heb je het fout! Welkom in Zürich, een stad met heuvelig landschap! Lees hieronder meer over mijn bezoekje aan Louise!

In het laatste weekend van november ben ik even op en neer geweest naar Zürich. Omdat ik nog nooit naar Zwitserland gevlogen heb, koos ik voor een vliegticket van Swissair. Easyjet vliegt ook naar Zürich, maar omdat die iets vaker last hebben van vertraging, nam ik die gok niet. Ik wilde tenslotte alle tijd die ik had, goed besteden, bij Louise. Dus zo vertrok ik op vrijdagochtend naar Schiphol. In de trein viel het mee met de drukte, ik had een zitplek en voordat ik het wist stond ik op de luchthaven.

Onderweg ontmoette ik nog een hele leuke en aardige vrouw, en toevallig was ook zij onderweg naar Zürich. Ze ging haar dochter bezoeken, die ook verhuisd was naar Zwitserland, weliswaar voor haar studie. Aangezien het haar eerste keer alleen vliegen was, heb ik met haar opgetrokken tot na de douane, en daar vertrokken we allebei richting onze eigen gate. Ik haalde onderweg nog een kopje thee, en ging naar de wc, mijn vaste ritueel als ik ga vliegen. En toen begon het boarden.

Wat ik gemerkt heb, is dat Zwitsers geen haast hebben. Althans, niet in het vliegtuig. Het ticket is wat aan de dure kant, maar blijkbaar neemt iedereen ook echt zijn ‘betaalde’ tijd om in te stappen. Ach, zolang we maar gaan dacht ik. Eenmaal in de lucht gaat het snel. Bij Swissair krijg je onderweg wat te eten en te drinken, all-in. En het chocolaatje niet te vergeten net voor de landing! Dat was echt, super geregeld. Eenmaal boven de luchthaven bleven we even hangen, wegens dichte mist. De landing werd ingezet en opeens was daar de landingsbaan. Door de mist heb ik helaas niets kunnen zien van de stad van boven. Maar ik was er. En jeetje, wat vond ik het spannend. Want nog ongeveer 15 minuten en dan zou ik herenigd zijn met degene die ik een maand eerder had moeten laten gaan!

En daar stond ze, m’n beste vriendinnetje! Woorden schieten te kort om dat moment te beschrijven, maar even kwamen de tranen omhoog toen we elkaar weer zagen! Stom, want het was pas een maand geleden. Maar toch! Mijn tripje was begonnen en zo vertrokken ik en m’n prive gids, richting Zürich stad. Het station bestaat uit een ontzettend veel sporen, maar ook veel winkels zowel onder als boven de grond en een enorme stationshal, waar op dat moment ‘Weihnachtsmarkt’ was. Overal kon je wat lekkers te eten en drinken halen, iedereen stond gezellig en vooral op het gemak met elkaar te kletsen. Geen haast of stress in ieder geval. Dat was iets wat me direct opviel. Het station an sich had enorm veel sporen, maar was vooral heel mooi en had wat artistieks. Het werd dan ook een van de plaatjes van het weekend.

Hauptbahnhof Zürich
Mega Swarovski boom

De rest van de dag hebben we door Zürich gedwaald, mooie plekjes bezocht, gekeken bij de Universiteit, foto’s gemaakt en noem maar op! Het is een hele leuke en mooie stad, totaal niet toerist en goed te doen te voet. Aan het eind van de dag waren we allebei doodop van het lopen, dus zijn we vroeg gaan slapen! De tweede dag zijn we relaxed gestart, het was tenslotte ook een weekendje vrij en bijkomen! Daarna zijn we op bezoek geweest bij haar eigen appartement, wat heel leuk ingericht is en zich bevindt op een mooie rustige plek. Je kijkt uit op het heuvellandschap en dat bracht voor mij het beetje ‘Oostenrijkse’ gevoel, zoals ik dat wil noemen. Met de bergen enzo. Ik snap daarom ook heel goed waarom ze daar zijn gaan wonen! We hebben een rondje gemaakt daar in de omgeving, door het bos en zo zie je in een korte tijd een heel mooi stukje omgeving! De volgende keer neem ik m’n hardloopschoenen mee denk ik!

En toen was het tijd voor een echt meidending! Heerlijk op de bank met een drankje en wat lekkers film kijken! Want dat hoort er ook bij vind ik. Tijd inhalen, het hebben over allerlei dingen die je op Whatsapp niet makkelijk bespreekt! Maar aan ieder feestje komt een einde. Na een tweede rustvolle nacht, was het weer tijd om huiswaarts te keren! We hebben nog wat tijd doorgebracht op de Weihnachtsmarkt, en gewinkeld en toen was het tijd om naar huis te gaan. Vol nieuwe herinneringen en impressies zat ik binnen een mum van tijd weer op de luchthaven. Wat overigens wel een hele mooi, maar ook vooral grote luchthaven is. De kilometers van Schiphol zijn er niets bij!

Er zijn me heel veel dingen bijgebleven. Maar toch is er iets, wat ik wel even wil uitlichten nog. We denken bij Zwitserland en Oostenrijk vaak aan de bergen en de wintersport. Maar we vergeten, althans, misschien ben ik dat wel als enige, dat er ook nog een ander leven is. Het normale leven, waarbij er gewoon gewerkt wordt voor de kost. Met de productie van goederen, de distributie, de kantoorbanen en noem zo maar op. Met dit bezoek heb ik daar een inkijkje in gekregen.

Lieve Louise, vanaf morgen gaat jouw avontuur meer vorm krijgen, doordat je Master van start gaat. Ik wens je enorm veel succes, plezier en geluk toe! Ik ben benieuwd naar al je verhalen, naar de mensen die je gaat leren kennen en hoe je het gaat ervaren om weer te studeren na een pauze van een half jaar! Alle goeds, ik mis je en ik denk iedere dag aan je!

Tot snel,

Chantal