Toerist in eigen land! – #33

Dit weekend trek ik m’n korte broek uit de kast, maar vorige week liep ik nog met handschoenen aan! Voor wie het alweer vergeten was, in sommige delen van NL viel natte sneeuw en moest er geschrapt worden. En zo trok ik m’n winterjas en handschoenen aan, omdat ik anders m’n camera niet kon bedienen! Want jawel, ik en Paula zijn samen op foto-date geweest. Naar de Keukenhof! Voor één dagje waren wij toerist in eigen land en met succes! Lees verder voor de foto’s + mijn toerist ervaring!

Ik en Paula (m’n nichtje) spreken elkaar regelmatig over fotografie. Eerder hadden we al wel eens tegen elkaar gezegd ‘we moeten er eens samen op uit’. Het leuke aan samen foto’s maken is namelijk, dat je allebei een andere kijk op het onderwerp hebt. En zo stonden we in de Keukenhof afgelopen week. Bepakt met proviand en onze camera spullen, vertrokken we om 7:15 richting Lisse. Heerlijk rustig onderweg, want tja, wie gaat er ook zo dom vroeg op op een zondag?! Juist, wij ja.

En dat was het waard! Rond 8:30 kwamen we aan, er waren al wat mensen ons voor. Eenmaal door de ingang, zagen we dat het eerste veld  met tulpen het wat zwaar had door de vorst. Er hingen druppels op de bladeren en je zag de condens! Prachtig was dat en gelijk een uitdaging om mee aan de slag te gaan. We hebben uiteindelijk het hele rondje gemaakt, maar we waren zeker blij dat we zo vroeg waren. Zeker dat eerste uurtje, hebben we veel foto’s kunnen maken zonder dat er of andere mensen op stonden of je niet goed bij de tulpen kon komen.

Making of ‘het perfecte plaatje’

Toerist in eigen land dus. Ja. Even daarover. Ik wist wel dat de Keukenhof een druk bezocht fenomeen was, maar zo druk, dat verbaasde me. Toen we het park verlieten stonden er rijen met bussen op de parkeerplaats, er leek geen einde aan te komen. En dat allemaal voor een stel tulpen! Eigenlijk bizar als je erover nadenkt. Maar goed. Het was zeker leuk om een keer gezien te hebben. Nog nooit eerder was ik er geweest en als je een dagje mensen zou willen kijken, ben je hier op de juiste plek. En ook wel iets wat ik nog nooit had meegemaakt, is dat mensen dus echt tussen velden in gaan liggen. Dit moesten wij natuurlijk ook beleven, zo gezegd, zo gedaan.

De plaatjes waren binnen, dus dat we aansloten in een file om op de snelweg te komen, maakte ons weinig meer uit. We waren blij dat we weer warm in de auto zaten, want het was de hele dag flink koud geweest. Afgelopen week heb ik veel foto’s bekeken, enkele bewerkt in Lightroom en zelfs een tulp tot leven laten komen die eerder niet bestond 😉 De foto’s zijn allemaal gemaakt met mijn Nikon D3400 met wisselend de lenzen 18-105mm en 50mm. En het resultaat? Dat vind je hieronder! Veel kijk plezier!

Liefs,

Chantal

Ps. Vind je het leuk om binnenkort een shoot te doen? Laat het me weten! Tulpen spreken helaas niet terug en het lijkt me leuk meer ervaring op te doen met portretten!