Trainingsweekend Snowlife – Road-to-Austria deel 2 – #7

Toen ik me voor de zomervakantie aanmeldde bij Snowlife, leek het nog zo ontzettend ver weg. Maar toen Facebook mij herinnerde aan het event ‘trainingsweekend Snowlife’ wist ik dat het bijna zover was, mijn avontuur gaat nu echt van start. Nog 35 dagen voor vertrek en de voorbereiding op het ‘echte’ werk is begonnen. Afgelopen weekend ben ik op trainingsweekend geweest, en het is veel meer dan het oefenen van ski-technieken alleen. Bij de voorbereiding op mijn skilerarenseizoen had dit trainingsweekend daarom ook niet mogen ontbreken en hieronder lees je waarom, en je leest hoe ik het ervaren heb!

Ondanks mijn ski-ervaringen heb ik gekozen voor het trainingsweekend, niet alleen om zo alvast mijn vaardigheden te trainen, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen en contacten te leggen! Dus zo vertrok ik zaterdagochtend vroeg naar Snowworld Zoetermeer. Wat ik mee nam was m’n skimateriaal en m’n ski-uitrusting. Ik wist van eerdere bezoeken aan Snowworld dat het best wel koud is in de hal, dus mijn tip, kleed je lekker warm aan.

Daar aangekomen werd ik netjes ontvangen, en na mijn skipas te hebben afgerekend kon ik me gelijk gaan omkleden vertelde Monique van Snowlife. Na een kort gezamenlijk ontvangst waarbij je te horen kreeg in welke groep je was ingedeeld, gingen we direct met onze trainer Diederik de baan op. Wat ik ontzettend leuk en fijn vond, was dat we waren ingedeeld op skigebied. Oftewel, in mijn geval betekende dat ik in de groep zat bij mensen die ook naar Serfaus-Fiss-Ladis gaan. We hebben onderling gelijk nummers uitgewisseld, zodat we contact kunnen houden en elkaar daar kunnen zien.

Beide dagen zijn we 4 uur per dag actief bezig geweest met het trainen van de 3 examenonderdelen, die in Kaprun tijdens de opleiding getoetst worden. Dit hebben we niet alleen gedaan door de techniek zelf te oefenen, maar ook door het doen andere oefeningen. Eentje daarvan zie je hiernaast op de foto. Diederik had een set met foto’s waarop verschillende houdingen waren afgebeeld, en aan ons de taak om te vertellen wat er fout was aan de houding.

De training werd gegeven op een manier zoals je dat zelf als skileraar ook zou kunnen aanpakken. Dus naast het opdoen van de techniek, kon je heel veel tips en trucks halen uit de manier waarop Diederik de dag had ingedeeld. Zo deden we opwarmspelletjes in het begin, verschillende soorten oefeningen met attributen en hebben we pisteregels en een stukje ‘erste Hilfe’ besproken. Allemaal puntjes die je dan alvast een keer gezien hebt voor tijdens de opleiding, en die je uiteraard zelf ook kunt toepassen straks als skileraar.

Tijdens de lunch had je de mogelijkheid om je skitrainer het hemd van het lijf te vragen, en dat hebben we met onze groep dan ook zeker gedaan. Het is het moment om al je vragen te stellen, om uiteindelijk een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat je kan verwachten. Ook stelde Diederik vragen aan ons, om ons alert te maken op zaken zoals verzekering, materiaalkeuze, kledingkeuze en natuurlijk wat we kunnen verwachten van de apres-ski in het gebied 😊

Een laatste mooie toevoeging van het weekend was de video-analyse, welke beoordeeld is door de skitrainers van het Salzburgerverband. Zij waren speciaal vanuit Oostenrijk overkomen om te kijken hoe het ging, en ons een nog beter idee te geven van wat we kunnen verwachten. Ze namen een stukje van de training over, en zo konden we ervaren hoe het is om in het Duits les te krijgen. Ikzelf vond het ontzettend leuk en leerzaam.

Het weekend werd traditioneel afgesloten in de Apres-Ski, want tja, dat gedeelte hoort er toch echt bij als je kiest voor het skilerarenleven in Oostenrijk! Ik kijk terug op een ontzettend gaaf, leerzaam, leuk en gezellig weekend, waarin ik reisgenoten heb ontmoet, kennis heb opgedaan, mijn vaardigheden heb getraind en ik alvast een beetje in de sfeer ben gekomen van mijn skilerarenleven wat op 1 december van start gaat. Het is de manier om je avontuur te laten beginnen! Tot snel!

Liefs,

Chantal

Ps. Ben je benieuwd naar hoe ik iets specifieks ga aanpakken, zoals huisvesting, voor mezelf koken en zorgen, of iets anders? Laat het me weten in een reactie of via de mail (info@chantalsjourney.nl) en binnenkort zie jij het antwoord op jouw vraag terug!