Nog 70 dagen! – Road-to-Austria deel 1 – #5

Het ene moment lijkt het nog ontzettend ver weg, en het andere moment ben je alweer een maand verder! Het is me niet gelukt om elke 10 dagen een nieuw blog te schrijven, aangezien ik het erg druk heb gehad met werken.  Maar niet getreurd, hier is mijn nieuwe blog. Ik heb niet helemaal stilgezeten de afgelopen 30 dagen, maar wat heb ik dan wel gedaan? En hoe bevalt het mij om niet meer te studeren? Lees snel verder, dan kom je het antwoord op deze vragen tegen. En oja, ook staat mijn vertrekdatum vast!

Mijn vertrekdatum staat definitief vast, over 70 dagen, op 30 november, reis ik af naar Oostenrijk. In Kaprun ga ik mijn anwärter opleiding doen. Wanneer ik deze 11-daagse opleiding heb gevolgd en examens heb gedaan, hoop ik mijn diploma op zak te hebben en door te reizen naar Serfaus.

Nu zul je je wellicht afvragen waarom ik in mijn vorig blog al wist dat ik naar Serfaus ging, maar je nu pas de vertrekdatum vertel. Ik ben in de afgelopen 30 dagen bezig geweest met het bevestigen van mijn plek in Serfaus. In mijn vorig blog had ik alleen de mondelinge toezegging, en afgelopen week heb ik me online kunnen aanmelden waardoor alles definitief is geworden, mits ik natuurlijk mijn opleiding haal. Vandaar dat ik nu met een gerust hart echt kan gaan aftellen. Ook is mij verteld dat ik na mijn opleiding direct door kan reizen naar Serfaus, zodat ik niet voor een week naar huis moet.

Ik wil je graag ook iets meer vertellen over mijn voorbereiding en reisschema. In oktober heb ik twee trainingsdagen gepland staan, op 21 en 22 oktober. In dit weekend krijg ik piste training en wordt er gewerkt aan de techniek. Hier heb ik super veel zin in, mede omdat ik dan al mensen leer kennen die de opleiding gaan volgen. Daarnaast ben je net iets meer voorbereid op de opleiding in Kaprun en op die manier hoop ik makkelijker door de examens heen te komen.

Op donderdag 2 en 9 november ga ik een Duits cursus volgen. Sommige van jullie zullen nu denken; ‘huh, chantal kan toch prima Duits?’ en dat klopt. Maar de termen die ze tijdens de opleiding gebruiken zijn vakgericht, en daarmee wil ik al bekend zijn voordat ik vertrek. Ook hoop ik tijdens deze training mensen te leren kennen die met dezelfde groep meegaan.

Op donderdag 30 november vertrek ik in de avond met een bus naar Kaprun. Dit doe ik samen met de rest van de groep die dezelfde opleiding volgt als ik. Ik heb bewust voor de busreis gekozen, het lijkt me super leuk om te vertrekken met de personen waarmee ik de opleiding volg. Na 11 dagen doen we examen, en vanaf dan gaat ieder zijn/haar eigen weg. Dit betekent dat ik half december aan zal komen in Serfaus.

Nu dit allemaal definitief is geworden, ben ik aan de slag gegaan met het checken van mijn reisverzekering. Aangezien ik niet voor vakantie naar het buitenland ga, heb ik mijn verzekering laten aanvullen met een module die het werken in het buitenland dekt. Niet geheel onbelangrijk, je zal maar net zien dat er iets gebeurd. Ook heb ik een aantal aankopen gedaan, maar hierover volgt later meer.

En dan is er nog de vraag die me heel vaak gesteld wordt: Hoe bevalt het om niet meer te studeren? Super goed kan ik je vertellen. Ik heb het eigenlijk nog geen dag gemist. Momenteel werk ik op onregelmatige tijden en ondanks dat dat er qua energielevel best wel inhakt af en toe, zou ik het niet willen omwisselen voor de collegebanken. Ik heb zoveel meer energie dan een half jaar geleden, toen ik kampte met keuze stress en de druk die opgevoerd werd om te ‘moeten’ kiezen. Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik heb gemaakt, ik heb het super naar mijn zin op m’n werk en ik heb ook ontzettend veel zin in mijn ski-avontuur! Ik had verwacht dat het contrast veel groter zou zijn tussen het moment waarop iedereen nog vakantie had en het moment waarop mijn vrienden weer studeerde en ik aan het werk zou zijn. Maar is amper te merken. Ik heb nu juist veel meer tijd om ze te zien en leuke dingen te doen, ondanks dat de weken goed gevuld zijn met werk.

Komende weken wil ik wel iets meer actief bezig gaan zijn met alles wat op mijn ‘to-do-list’ staat en ik houd je op de hoogte van mijn Road-to-Austria! Tot snel!

Liefs,

Chantal