‘Meneer Duif’

Even iets anders! Wat hebben Meneer Duif, het voorjaar, Vera en positief zijn met elkaar te maken? Lees snel verder.

Vera, deze is voor jou!

De komende tijd schrijf ik niet alleen over wat ik meemaak of denk, maar daarbij ook over aan wie ik denk. Iets gezelligs, leuks, liefs, vrolijks, noem maar op. Even 5 minuten gedachten verzetten! Soort vitamine C van je telefoonscherm af.

Het is 8.00 ’s ochtends. Of, misschien nog wel eerder. Het zonlicht schijnt door mijn dakkapel naar binnen. Echter is het niet het licht waar ik wakker van wordt…. Ik hoor wat kleine voetstapjes op het dak. En voordat ik me kon afvragen wat het was, hoorde ik het al. Roekoeee. Roekoeee. Jawel, daar is hij weer. Mijn grote vriend ‘meneer Duif’.  Het voorjaar is begonnen.

Ieder jaar is hij er weer. Althans, ik ga er vanuit dat het dezelfde ‘meneer Duif’ is. En anders is hij super goed in het doorvertellen van geheime plekjes. Maar ieder jaar weer, meldt zich in het voorjaar een duif in mijn kleine dakraampje. Aan de zijkant hebben we namelijk een raam van 40 bij 40 zitten. En daar, steekt ie precies zijn koppie bovenuit. Even laten zien dat hij er is.

Meneer Duif, zo nieuwsgierig als hij is.

Nu moet ik zeggen, dat het dit jaar toch anders is. Toen ik nog studeerde, schrok ik me namelijk iedere keer rot als hij tekeer ging. Het geluid weerkaatste en was best wel schel. Maar dit jaar, is dat toch een beetje anders.

Samen met het zonlicht wat ’s ochtends door mijn raam schijnt en mij verteld dat het ochtend is, en de vogels die fluiten en mij laten weten dat het voorjaar er is, ben ik ook blij dat ‘meneer duif’ weer terug is. Waar ik vorig jaar hem nog wilde wegjagen, vind ik het nu gezellig. Hij is er weer. En stiekem probeer ik iedere keer wat dichterbij het raampje te komen, zodat we even naar elkaar kunnen kijken. Maar ik merk dat hij dat wel spannend vindt. Dan vliegt hij weg.

En dat zijn van die kleine dingen. Van die positieve dingen, die door het virus niet worden tegengehouden. Ze zijn er, en we kunnen gratis van die kleine dingen genieten. Zolang je er maar voor open staat. Positief tegenover. Kijk naar de kleine dingen, het zijn er dan opeens veel meer dan je ‘normaal’ zou denken.

Respect heb ik dan helemaal voor jou Vera. Jij weet zelfs, van iets wat velen als negatief zien, positief te benaderen. Hoe je tegen mij zei: ‘Het is positief (virus), maar dat past wel bij me, positief zijn’! Ik was totaal verbaasd. En ik moest lachen. Eigenlijk kennen we elkaar niet zo goed. Maar je komt wel altijd op mij over als een opgewekt persoon, in voor het leven en positief ingesteld. Ik hoop dat je een voorbeeld mag zijn voor vele, door er op die manier naar te kijken.

Ik geniet nog even extra van ‘meneer Duif’. En het mooie weer nu het er is. Ik werk en ook zal ik regelmatig proberen te schrijven. Gewoon, omdat het kan. Toch meneer Duif?

Liefs,

Chantal