Madeira Deel 2: Aankomst – #36

Madeira, bloemeneiland, net hoe je het wilt noemen. Zeker geen eiland waar alleen ‘bejaarden’ komen of waar het stoffig of saai is. Onze vakantie begint en in mijn ANWB Reisgids had ik al over veel mooie plekjes gelezen. En wat is het een prachtig eiland. 10 dagen is lang niet genoeg om alles te zien. Onze reis zet zich voort vanaf de luchthaven. Lees snel verder!

Net aangekomen op Madeira Airport, met behoefte aan zon en warmte. Regendruppels. Met opgeheven hoofd liepen we richting de bagage band. Al snel kwamen onze koffers. William, de reisleider van de Sunweb, stond ons op de wachten bij de uitgang. Een hele aardige man die ons naar de chauffeur begeleidde van het kleine busje waarmee we naar het hotel gebracht werden.

Eenmaal in het busje begon de reis van ongeveer 20 minuten. Stilletjes keken we uit het raam naar het landschap wat voorbij raasde. Van vervallen huisjes, tot prachtige villa’s. We gingen de heuvel over naar Funchal en voor ons lag een mega stad met allemaal oranje daken. Ontzettend groot en machtig om te zien. En niet alleen een grote stad…

Maar ook de zon! In Funchal bleek het gewoon mooi weer. De wolken trokken weg en toen we uitstapte bij ons hotel Golden Residence, was het gelijk al warm. Toch die korte broek maar uit de tas. We waren ongeveer om 10.30 (een uur tijdverschil) daar. De koffers konden we gelukkig kwijt bij de receptie en wat ons gelijk al opviel is dat iedereen ontzettend behulpzaam is. Daarnaast spreken de mensen op Madeira echt goed Engels.

We hebben gelijk een rondje gemaakt in de omgeving van het hotel. Dicht bij zit het Forum, een middelgroot winkelcentrum met een mega supermarkt, maar ook een aantal kledingwinkels (Zara, Lefties, Stradivarius) evenals op de bovenverdieping een paar leuke eettentjes. Daarnaast liepen we gelijk een stukje richting de ‘boulevard’, een soort wandelpad langs de kust. Op Madeira heb je niet echt stranden, meer kliffen met hier en daar natuurstranden.

We zagen toen we daar liepen een kleine ingang, waar je naar beneden kon lopen. Zo kwamen we uit bij de ‘Magic Rocks’, zie foto. Daar heeft het water vrij spel en je kunt er redelijk ver naar het water toelopen. Mooi uitzicht gegarandeerd. We keken elkaar aan, dat beloofde veel goeds. Als het hier al zo mooi was, hoe zou de rest van het eiland er dan uitzien?

Om 15u konden we op de kamer. Het hotel bleek super te zijn. We hadden een studio geboekt en onze kamer bestond uit een ruime slaapkamer, grote badkamer, kleine zithoek en keukentje. En niet te vergeten ons mega balkon met uitzicht op zee! Ook de voorzieningen in het hotel waren prima. Je kon binnen zwemmen en genieten van een sauna en spa. Ook kon je avondeten in het hotel.

Zo hebben wij genoten van BBQ bij het zwembad, met uitzicht over zee. Iedereen was in het wit gekleed en er heerste een heel relaxed sfeertje, iedereen zat redelijk ademloos te genieten van het uitzicht en de ondergaande zon.

En zo begon onze vakantie, na een lange reisdag met een prachtige afsluiter en romantische BBQ.

To be continued…

Liefs,

Chantal