Happy Bday to me! #6

Afgelopen weekend was het zover, mijn 21e verjaardag! Twee dagen lang heb ik mijn verjaardag goed gevierd, in het bijzijn van familie en vrienden. Er zijn ontzettend veel herinneringen opgehaald en we hebben ontzettend hard gelachen! Hoe kijk ik tegen komend jaar aan? Vind ik mezelf vanaf nu oud? En waarmee hebben mijn vrienden me verrast? Dat lees je hieronder!

Jaar waarin mijn meisjesdromen werkelijkheid worden!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in mijn vorige blogs, heb ik dit jaar gekozen voor een tussenjaar. Mijn verjaardag leek me een mooi moment om vooruit te kijken. Wat wil ik gaan doen dit jaar? Wat verwacht ik? Allereerst ga ik natuurlijk skiles geven, dat is iets wat al heel lang op mijn bucketlist staat. Daarnaast heb ik me voorgenomen om meer bezig te zijn met sporten, en meer tijd vrij te maken voor leuke dingen! Dat betekent dan ook dat ik momenteel mijn vrienden vaker zie dan voorheen. Tijdens mijn studie zei ik vaak genoeg af, op avonden dat er iets gepland stond. Ook doe ik vaker spontane dingen, en neem ik wat meer risico wat betreft het vol plannen van mijn agenda. Uurtje minder slapen dan normaal? Geen probleem, doen we gewoon. Vorig jaar, tijdens mijn studie, had ik dat nooit aangedurfd, dan was ik bang dat ik me de volgende dag niet kon concentreren. Momenteel zit ik zo vol met energie, dat dat geen probleem is! Heel bijzonder wel, want mijn collegedagen waren heel gestructureerd, en juist nu ik onregelmatig werk, gaat het beter. Ik voel me goed, en die glimlach, die krijg je momenteel niet meer van mijn gezicht. Dat is één van mijn andere strevens, het naar mijn zin hebben, met alles wat ik doe. Ik heb me voorgenomen alleen maar dingen te doen waar ik gelukkig van word.

Tot het moment dat ik vertrek (nog 43 nachtjes slapen) staan er nog genoeg leuke dingen op de planning. Eigenlijk zoveel, dat ik me soms afvraag hoe ik het allemaal in die 43 dagen weet te stoppen. Maar dat gaat lukken. Komend weekend ga ik bijvoorbeeld op trainingsweekend met Snowlife. Daar ga ik hopelijk allemaal mensen leren kennen die ook naar Oostenrijk gaan, en als het een beetje meezit, tegelijkertijd met mij! Hoe leuk?! Ook ga ik werken aan mijn basistechniek van het skiën.

In de week erna heb ik verschillende leuke ‘dates’ staan, zowel met een vriend die ik al een hele lange tijd niet heb gezien omdat hij in het buitenland zat voor studie, als met mijn beste vriendinnetje. En natuurlijk werk ik ook gewoon nog minsten 3 tot 4 dagen in de week en op die manier vliegen de weken voorbij!

Dan ga ik eerst naar Oostenrijk, genieten van de sneeuw, het lesgeven, het mooie weer, de mensen en vooral de bergen! En ondertussen hoop ik langzaam te kunnen beslissen wat ik het jaar erna ga doen. Heel veel mensen vragen nu al aan me of ik verder ga met studeren, of ik een master ga volgen ja of nee. Maar daar kan ik nog geen antwoord op geven. Eerst dit! Wie weet kom ik wel een ontzettend leuke uitdaging tegen in Oostenrijk en pak ik die met beide handen aan, of ik ga eerst nog een paar maanden hier in Nederland werken om vervolgens nog te kunnen reizen… Wie weet!

21 jaartjes oud! of jong?

In mijn geval, is het 21 jaar oud en jong. Je bent zo oud als je je voelt, maar ik snap ook wat mensen bedoelen met deze vraag. Er  komt een leeftijd waarop je moet gaan beslissen wat je wil met je leven, en welke richting je je leven op laat gaan. Voor mij is dat moment er nog lang niet. Mijn leven kan nog alle kanten op, en ik sta overal voor open!

Cadeau’tjes die dicht blijven…

Lekker is dat, heb je al je vrienden om je heen, geven ze je een cadeautje wat je nog niet mag openmaken! Nee zo heftig is het allemaal niet. Ik heb een heel leuk doosje gehad, met allemaal polaroid foto’s erin die een vriendin gedurende de avond heeft gemaakt! Ik vind die oldschool fototjes zo leuk en lief! Echt een super origineel idee. Ze zijn handig mee te nemen en zo hoef ik m’n vriendinnetjes niet helemaal te missen als ik in Oostenrijk ben. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Daarnaast zaten er nog wat kleine dingetjes in, waaronder een cadeautje wat ik ingepakt moest laten totdat ik vertrokken was. Oftewel, ik mag het daar pas uitpakken! Moet je net mij hebben, me nog 43 dagen laten wachten! Neehoor lieverds, echt super bedankt!

Niet alleen met dat cadeautje laten ze mij in spanning zitten, over 1,5 week word ik ook nog een dag ‘ontvoerd’ door mijn beste vriendinnetje. Ze had van tevoren al gevraagd of ik een dag kon vrijhouden voor mijn verjaardag, en jawel, we gaan iets doen. Uiteraard hoor ik dat pas op de dag zelf, dus ik ben heel nieuwsgierig. Allemaal verassingen, leuk leuk leuk!

Ook heb ik een leuke financiële bijdrage gehad van onder andere mijn ouders en andere familie, voor iets wat ik graag wil aanschaffen. En in het kader van ‘dit jaar is tijd voor alles wat ik altijd al heb willen doen’, heb ik besloten dat het moment daar is. Ik ga maandag mijn eerste spiegelreflexcamera kopen! Ik kan niet wachten! Altijd heb ik het al leuk gevonden om me bezig te houden met het maken van foto’s, en nu vond ik dat het tijd werd om daar eens wat mee te gaan doen! Dus hopelijk kan ik binnenkort mooie eigen plaatjes met jullie delen!

Zo, dat verjaardagsweekend zit erop, de roesjes van de drankjes zijn eruit geslapen, de eerste werkuren zijn weer gemaakt en zo is het dus alweer bijna tijd voor het weekend! Ik heb er zin in!

Liefs,

Chantal