Nog 100 dagen! – #4

De zomervakantie is bijna voorbij en dat betekent dat het aftellen is begonnen! Over precies 100 dagen stap ik op de bus richting Oostenrijk en begint voor mij het Snowlife avontuur. 100 dagen klinkt wellicht nog lang, dat ben ik met je eens, maar stiekem moet er nog een hele hoop gebeuren voordat ik echt kan vertrekken. Daarom is het nu tijd om vooruit te gaan blikken en me langzaam te gaan voorbereiden. In dit blog lees je o.a. wat ik allemaal ga doen komende tijd, maar lees je ook waar ik me afgelopen weken mee bezig heb gehouden!

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, was juli voornamelijk een maand vol feestjes. Eerst behaalde ik mijn bachelor en daarna heb ik vooral ontzettend veel gewerkt. Voor mij klopte het volgende gezegde dan ook helemaal: ‘Hard werken wordt beloond’. Het begin van mijn vakantie begon alleen een beetje beroerd, ik had last van een keelontsteking en een bronchitis. Na een bezoekje aan de huisarts en met een antibiotica op zak kon ik gelukkig toch vertrekken naar Oostenrijk, om daar heerlijk 2 weken te genieten.

En dat heb ik gedaan. De eerste dagen heb ik rustig aangedaan, aangezien mijn luchtwegen nog aan het herstellen waren. Daar baalde ik eerst wel van, aangezien ik in deze twee weken veel aan mijn conditie had willen werken. Helaas doe je daar weinig aan, dat werd dus een kwestie van accepteren en genieten van al het andere wat wel mogelijk was. Oftewel, veel genieten van de zon en kleine tochtjes wandelen. In het gebied Serfaus-Fiss-Ladis hebben ze naast een enorm wintersportgebied, ook gezorgd voor een leuk en gemoedelijk zomergebied. Naast wandelen zijn er voor alle leeftijden verschillende activiteiten mogelijk. In de tweede week heb ik uiteindelijk toch nog mijn hardloopschoenen aan kunnen trekken, en dat ging verassend goed. Geduld is een schone zaak, zegt men dan 😉

Het mooiste van deze vakantie kwam eigenlijk op de laatste dag. Uiteraard wist ik al vanaf het moment dat ik in Serfaus aankwam, dat het mijn thuis zou gaan worden aankomende winter. Ik kom al jaren in dit ontzettend mooie dorpje, toen we er aankwamen voelde het dan ook echt als thuiskomen. Maar toch met nog een klein vakantie-randje. Op de laatste dag liep ik door het dorpje heen, en bekeek ik het opeens met een andere bril, en zag ik het ineens voor me hoe het in de winter zou zijn wanneer ik daar echt woon. Het voelde goed en vertrouwd en gaf me zoveel energie dat ik met een opgeheven hoofd terug naar Nederland kon.

Voor de vakantie begon schoof ik alle echte voorbereidingen nog voor me uit. Eerst lekker vakantie vieren was mijn motto, daarna keek ik wel weer verder. En nu opeens is het dan zover. De vakantie is bijna voorbij, ondanks dat het nog steeds heerlijk weer is. Stiekem hoop ik dat ik het vakantiegevoel nog even kan vasthouden, en dat dat relaxte gevoel blijft. Toch kijk ik ook vooruit, want als ik iets niet wil, dan is het stilzitten.

Dit betekent dat de voorbereiding kan gaan beginnen. Vanaf nu wordt het aftellen tot 30 november, en ik ga je meenemen tijdens mijn voorbereiding. Elke 10 dagen hoop ik je te voorzien van een update, en vertel ik je wat ik heb gedaan om mijn ‘to-do-list’ korter te maken. Want daar ben ik kei in, het maken van lijstjes, voor alles. Herken je dat? Op dit lijstje staan niet alleen spullen die ik wil kopen, maar ook zaken die ik moet regelen zoals mijn reis van Kaprun naar Serfaus, maar ook mijn verzekering etc.

Naast mijn voorbereiding ga ik ook het sporten weer oppakken, en nu echt! Gister heb ik alweer op de MTB gezeten, en ook het lopen wil ik weer gaan oppakken. Mijn twee kleine korte sessies in Oostenrijk waren overigens heel fijn, ondanks het hoogteverschil was het goed vol te houden en heb ik toch een paar kilometers kunnen maken. Beter iets dan niets!

En uiteraard werk ik ook nog, aangezien mijn cursus niet voor niets is. Dus zoals het er nu naar uitziet wordt het een hele drukke, maar vooral leuke maand. Ik heb er zin in, en ik hoop dat je mijn ‘Road-to-Austria’ gaat volgen gedurende de komende maanden!

Tot snel!

Liefs,

Chantal