Een nieuw avontuur! – #26

Afscheid nemen, opnieuw beginnen, jarig zijn, sportactiviteiten die weer beginnen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een maand van tegenstrijdig gebeurtenissen en gevoelens; blijheid, trots, verdriet maar ook verwachting en positiviteit zijn woorden die bij deze maand passen. Er staat een hoop te gebeuren en naast dat ik vooruit kijk, blik ik ook terug op prachtige jaren, jaren waarin mijn beste vriendinnetje er altijd was en waarmee ik fantastische herinneringen heb! En nu gaat ze verhuizen!

Lieve Louise,

Ik wist dat het eraan zat te komen. Ik wist dat de wensen er lagen om te gaan verhuizen naar het land waar je altijd hebt willen wonen. Ik wist ook dat er concrete plannen waren, alleen lag er nog geen datum vast. En toen opeens was het zover. Je tickets waren geboekt en je ging definitief vertrekken. 1 oktober werd de datum en de trein ging opeens 100 keer sneller rijden. In een rollercoaster kwamen we, althans zo voelt het als ik terugkijk op de laatste maand.

Naast dat jouw leven ging veranderen, veranderde het mijne ook. Ik ben 40 uur per week gaan werken, iedereen was terug van vakantie, er stonden nog feestjes gepland en sporten ging weer beginnen. September was sowieso al een ontzettend drukke maand. En toen kwamen er alle andere activiteiten nog bij, zoals je verjaardag, afscheid en diploma feestje, onze fotoshoot en etentje met onze vriendengroep.

En naast al deze dingen, kreeg jij er ook nog eens een verhuizing bij. Alles moest geregeld worden, je huisje moest een andere bewoner krijgen, je spullen moesten van a naar b gebracht worden, logistiek werd er een heel plan op poten gezet waarin stond wie wat mee ging nemen en alles moest uiteraard ingepakt worden. Zo appte je me van de week dat er geen einde aan leek te komen, maar dat kwam er.

Gister kwam dan het moment, waarop alles zo goed als ingepakt was. We zijn met z’n alle wezen eten en er hing een rust over je heen. Je bent er klaar voor. En ondanks dat je het zelf heel spannend vind, en je misschien ergens wel een klein beetje twijfelt, weet ik dat het goed gaat komen en dat je volledig achter je keuze staat! En er gaat je een fantastische tijd tegemoet.

Je bent niet weg, je zit alleen maar zo’n 1000 kilometer verderop. Dat probeer ik mezelf vooral voor te houden. Hier zagen we elkaar ook niet iedere week, maar je was wel ‘dichtbij’, zoals ik dat even simpel kan noemen. Straks woon je iets minder dichtbij, en ondanks dat het niet het einde van de wereld is, maakt het dingen minder makkelijk. Dat gaat wennen zijn, voor jou, voor mij, voor iedereen. Want ik heb prachtige herinneringen samen met jou gemaakt. Maar dat gaat zijn weg vinden, hoe dan ook, en een klein bedankje naar alle social media bedenkers die dit daarmee een stukje makkelijker maken.

We zijn samen op vakantie geweest, in de landen waar we het meest van houden. We delen de liefde voor de bergen evenals de liefde voor de taal. Onze jaarlijkse winkeluitjes die begonnen bij de Primark, doorpakte op de koopgoot om te eindigen op de waterbus terug naar huis. De lol die we hadden als we gekke outfits aanhadden, maar ook de momenten waarop er weer ‘liefdestrouble’ was. Je was er altijd. De laatste jaren gingen we veelal onze eigen weg, we gingen beide studeren en we zagen elkaar helaas weinig, maar als we elkaar zagen was het altijd goed! Serieuzere onderwerpen kwamen er aan bod, je kan voor mij altijd de kern uit het verhaal halen als ik soms zelf niet zo goed weet wat ik wil. Dat kan ik ontzettend waarderen aan je en ik hoop ook dat je dat vasthoudt!

Het lastige zit hem voor mij in het contrast, je gaat weg en je gaat een nieuw leven tegemoet in Zwitserland en daar gun ik je alle wijsheid, plezier en geluk toe die iemand zich maar kan wensen. Maar aan de andere kant ga ik je zeker missen. Echter, dit kun je negatief zien, maar ik zie het liever positief. Je bent m’n beste vriendinnetje, dat zul je ook altijd blijven en het zou gek zijn als ik je wijsheid, kennis en vriendschap niet zou missen.

Ik gun je het dan ook van harte. Ik heb je leren kennen in de brugklas, waarin al snel bleek dat we dezelfde liefde deelde: de liefde voor de bergen. Jij had je hart verloren aan Zwitserland, ik aan Oostenrijk. Echter, jij droomde er al van kinds af aan van om ooit te kunnen verhuizen naar daar. En nu gaat het dan echt gebeuren. Ik kan niet anders zeggen dat ik trots op je ben, dat je je droom durft na te leven. En ondanks dat ik je ga missen, wil ik niets liever dan dat jij je droom achterna gaat! Ik vind het ontzettend gaaf en ik wens je alle goeds toe, volg je gevoel en wees jezelf, daarmee kom je het meest ver!

Tot snel!

Liefs,

Chantal