Nieuw roze doel! – #22

Roze shirt, roze broek, roze schoenen en zelfs roze sokken. Waar heeft ze het over zal je misschien denken! Roze is de dresscode van mijn eerste hardloop event van het jaar! Nog 19 dagen en dan is het zover, dan sta ik (alweer) aan de start van Ladiesrun 010 – The festival edition! Hoe, wat, waar, wanneer en vooral met wie?! Dat lees je hieronder!

Daar ben ik weer. Je hebt lang niets van me gelezen, dat klopt. Terugkomen is Nederland is niet het makkelijkste wat er is kan ik je vertellen, maar nu ik 1,5 maand terug ben, is het toch tijd om vooruit te kijken. Één van de eerste dingen die ik deed op de dag nadat ik thuiskwam, was mijn hardloopschoenen aantrekken en eindelijk die benen strekken. Ik had namelijk nog maar 2 maanden te gaan voordat mijn favoriete evenement weer voor de deur stond, de Ladiesrun in Rotterdam. De training kon dus niet snel genoeg starten, aangezien ik weer vanaf 0 kon beginnen na 6 hardlooploze maanden!

Hoe?

Hardlopend! 😉

Wat?

Ik loop de Ladiesrun van Rotterdam. Naast dat het een ontzettend gaaf hardloop evenement is, loop je ook voor een goed doel. Er wordt namelijk geld ingezameld voor Pink Ribbon. Zij zamelen geld in voor borstkankeronderzoek. Voor mij was dit destijds een stukje motivatie om door te zetten, ik wilde me graag inzetten voor het goede doel! Daarnaast heeft de organisatie besloten om er een festival editie van te maken! Ik ben ontzettend benieuwd!

Waar?

Het zuiderpark in Rotterdam. Op zich logisch, maar behalve dat hij in Rotterdam gelopen wordt, vind de ladiesrun ook nog plaats in Eindhoven en Groningen. Het zuiderpark is gelegen in Rotterdam Zuid. Je loopt daar door een ontzettend mooi stukje natuurgebied heen, wat je misschien in eerst instantie niet zou denken als je aan de stad Rotterdam denkt.

Wanneer?

Op 10 juni 2018 vindt dit evenement plaats.

Met wie?

Jaaaaa, daar komt het leukste stukje! Mijn eerste editie liep ik samen met een collega. Dat jaar was het vooral voor mij een uitdaging om de finish te halen, het was namelijk mijn eerste echte hardloopevenement ooit! Daarnaast haalde we ruim 600 euro op voor Pink Ribbon. Het tweede jaar liep ik alleen. Maar dit jaar is het me eindelijk gelukt. Ik heb mijn meiden zover gekregen om ook mee te doen, dan wel supporter te zijn! Hoe vet! Kimberley en ik lopen de 7,5 km en Louise en Fleur lopen 5 km! En de belangrijkste rol is voor Ellen dit keer, zij is er voor de support, wat we heel hard nodig gaan hebben! En oeps, voor het aansteken van de meiden met het hardloopvirus!

Hoe verloopt de training?

Goed en slecht tegelijk! Omdat ik zo fanatiek ben, wil ik het liefst zo snel mogelijk naar die 7,5 km toe trainen. Maarja, das natuurlijk niet helemaal verstandig. Ik moet zeggen dat ik lekker op dreef was, ik zou precies uitkomen met mijn trainingsschema bij 7,5 km in de week van de race. Omdat het lekker liep, besloot ik me alvast in te schrijven. En toen gebeurde het. Diezelfde avond schoot er iets fout in m’n rug. Ik heb nog steeds geen idee hoe dat komt, maarja. De volgende dag kon ik mezelf eigenlijk geeneens aankleden, die bewegingen kon ik niet maken. Maar lang leve de fysio! Ik kon die dag nog terecht en hij zette m’n SI-gewricht weer goed. Dat gaf al heel wat meer bewegingsruimte! 2 dagen later ben ik nog terug geweest voor een paar ruggenwervels, en toen zat alles weer goed. Wel was ik nog wat stijf. Maar stil blijven zitten kon ik niet langer, ik had inmiddels al 10 dagen niet getraind. Ik trok m’n stoute hardloopschoenen aan en ben gaan rennen tot ik niet meer kon. Ik strandde op 5 km, en dat bleek helemaal zo slecht nog niet. Inmiddels lig ik weer op schema, dus als er nu niets geks meer gebeurd, moet het goedkomen! Momenteel zit ik op 5,7 km en met nog 19 dagen te gaan, zou dat moeten lukken!

Een nieuw roze doel voor mij dus! Ik heb er zin in!

Wie zie ik nog meer tijdens de ladiesrun? En welke afstand ga je lopen? Gaat het goed met voorbereiding? Of heb jij de goude tip voor ons?

Tot snel!

Liefs,

Chantal

2 Comments

  1. Hoi Chantal
    Super goed van je meid
    Je kunt het
    Heel veel succes

Comments are closed.